Гретен от тиквички и моркови

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
571
10
1k
30/11/2011
"Свежи зеленчуци със сочна млечна заливка и богат вкус - перфектното меню за топлите дни "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 002
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и задушете накълцания лук, докато леко омекне. Към него добавете нарязаните на колелца моркови и тиквички.

Добавете сол на вкус и похлупете да се задушава за 10 минути, след което си прибавя ситно нарязаният копър.

Успоредно с това разбийте яйцата с брашното за заливката, посолете и добавете течната сметана.

Готовите зеленчуци се прехвърлят в намазнена тава и се поливат със заливката. Отгоре се настъргва равномерно кашкавалът.

Сложете гретена с тиквички и моркови да се пече в предварително загратa на 170 градуса фурна, за около 20 минути.

Щом заливката се зачерви и стане пухкава, извадете от фурната.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
hihimihi
hihimihi
21.05.2014 10:25
А бе сладурковци, казва се Огретен, а тук някой май е изял О -то :D
0
0
МАРИЯ
МАРИЯ
13.07.2014 10:28
и най-точно "гратен"
0
0
Мяу
Мяу
23.05.2014 21:13
това, на коет викаме О-гретен, идва от Франция и оригиналното име е гретен :)
2
0