Лесна еклерова торта

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
Лесна еклерова торта1 / 4
28/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
14-16 парчета
"Бързо, лесно и вкусно с много крем"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя, за блата
  • захар - 180 г
  • брашно - 160 г пресято
  • еклери - около 20 готови
  • сладкарски крем - 2 пакета крем Оле
  • прясно мляко - 700 мл студено
  • вода - 100 мл студена
  • желатин - 20 г
  • какао - 2 с.л.
  • вода
  • масло - 1 с.л.
  • кокос - стърготини за украсата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете и набрашнете тавичка или форма за печене с диаметър около 25 см. Разделете белтъци от жълтъци, и разбийте жълтъците и захарта до побеляване. Разбъркайте с пресятото брашно и най-накрая внимателно с разбитите на твърд сняг белтъци.

Изсипете сместа в тавата и сложете да се изпече в предварително загрята фурна, на 170-180 градуса до готовност (за около 30-40 минути). Приготвения блат разрежете на 2 отделни щом е изстинал.

Разтворете крема в млякото според указанията му и накрая разбъркайте с миксер с предварително накиснатия във вода и леко разтопен желатин. В тавичка с отлепящо се дъно сложете първия блат.

По него наредете готови еклерчета, залейте с крема, като заделите малко за намазване на цялата торта. Сложете втория блат и намажете с част от останалия крем.

Отгоре се прави украса от половинки еклери, кокосови стърготини и соса от разтопеното какао с маслото и малко вода.

Сложете тортата за 2-3 часа в хладилника, за да стегне, след това махнете стените и намажете страните й с останалия крем. По желание поръсете с кокосови стърготини отстрани.

Рейтинг

4.3
517
48
35
22
10
Дай твоята оценка: