ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Плосък Хляб»Мексикански хлебчета тортия

Мексикански хлебчета тортия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
Мексикански хлебчета тортия
28/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8-10 бр.
"А вие какво бихте направили за вечеря или обяд с тези мексикански хлебчета?"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч. пшенично
  • сода - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • зехтин - 4 - 6 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, содата и солта в подходящ съд. Прибавете зехтина и започнете да замесвате бавно, като полека добавяте топла вода. Меси се, докато се получи тесто, премества се върху набрашнена повърхност и се меси към 5 минути до получаване на меко незалепващо тесто.

Оформете от него малки топки, колкото яйце и ги подредете в набрашнена тава. Оставете да престоят, покрити с кърпа. Разточете всяко топче върху набрашнена повърхност до получаване на тънка кора с диаметър около 20-25 см.

Подреждат се в сух съд и се покриват с чиста кърпа за да не съхнат. Всяка кора се премества внимателно с помощта на точилката върху нагорещен тиган без мазнина.

Когато тортията започне да образува балончета, я обърнете внимателно. След секунди се обръща отново и така няколко пъти, докато се получи приятен свтло кафяв загар.

Всяко топче тесто се разточва върху набрашнена повърхност.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: