ezine.bg»Рецепти»Алкохол»Наложен пелин

Наложен пелин

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3227k
Наложен пелин
02/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Пелин, но както само ние можем да го приготвим!"

Необходими Продукти

  • пелин - цвят
  • билки - бял равнец, червен кантарион, жълт кантарион, мащерка, бъз, риган, маточина
  • ябълки
  • дюли
  • грозде
  • вино - младо
  • захар - при нужда
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наложеният пелин е изключително ароматна и приятна напитка. Може да се приготви само като се сложи цвят от пелин във ферментиращото вино, но истинският наложен пелин се приготвя по-трудно.

Направете смес от свят от пелин, бял равнец, червен кантарион, жълт кантарион, мащерка, бъз, риган, маточина, като най-голямо трябва да е количеството на цвета от пелин.

В каца за вино с канелка поставете дренаж отвътре на канелката и наредете пласт грозде, тънък пласт от билковата смес, пласт от нарязани ябълки и дюли. Редувайте така, докато 2/3 от съда се напълни.

Затиснете с капак плътно и налейте младо, едногодишно вино докато съдът се напълни. Затворете с капак и замажете отстрани. Обикновено пелинът е готов за 30 дни. Ако е много горчив може да добавите захар. Готовият пелин се налива в бутилки

Рейтинг

4.4
56
42
32
20
10
Дай твоята оценка: