ezine.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Крушова ракия

Крушова ракия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Крушова ракия
30/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Плодова ракия с фин аромат и неустоим вкус - за незабравими спомени!"

Необходими Продукти

  • круши - сезонни, зрели
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете добре узрели круши, по възможност без загнилости. Крушите се режат на малки парчета и се правят на пюре.

За да увеличите количеството на ракията и скоростта на ферментацията, може да залеете готовото пюре до покриване със захарен сироп с концентрация 17-18% (17-18 кг захар се разтварят в 90-100 л вода).

По време на ферментацията материалът се разбърква по 2-3 пъти на ден. След края на ферментацията кашата се изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява. подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

3.9
56
43
35
21
10
Дай твоята оценка: