Ябълково вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
4k
50
11k
Ябълково вино
27/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
"Лудо, ароматно и много приятно ябълково вино, което ще ви смае, че и замае, ако прекалите с него"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ябълките, смелете ги и ги пресовайте много добре. За да не потъмнее сокът, се добавя 10 г калиев метабисулфид на 100 л каша.

Към получения сок се прибавя 100 г захар. След ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание.

След края на ферментацията виното се бутилира. Ако не добавите захар ябълковото вино ще е нетрайно и слабо.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: