ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Баничките на мама

Баничките на мама

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Баничките на мама
27/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
"Мами готви най-добре и тези домашни банички не правят изключение"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч. топла
  • брашно
  • мазнина - свинска мас за мазане по разточените кори
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 200 г
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте водата със солата и започнете да добавяте брашно и да замесвате, докато се получи средно твърдо тесто. Разделете го на 5 топки и ги оставете да починат за 20 минути.

Всяка топка последователно се разточва на възможно най-тънка кора върху леко намазнен или набрашнен плот. Разточете първата кора, разпределете върху нея тънки филийки свинска мас, сложете втората кора и така докрай.

След това корите една върху друга се разточват внимателно на възможно най-голяма и най-тънка кора. Намажете половината й част с разбитите заедно яйца и натрошено сирене.

Прегънете внимателно на две и с помощта на тъп нож нарежете на отделни банички.Внимавайте нарязаните краища да са плътно затворени, за да не се отворят при пърженето.

Изпържете баничките в загрята мазнина.

Рейтинг

4.5
59
42
31
21
10
Дай твоята оценка: