Кафта по арабски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Кафта по арабски
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2 бр.
"Не пропускайте да опитате този специалитет от Ориенталската кухня!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 - 600 г мляно
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л. стрит
  • карамфил - 2 зрънца, стрити
  • чили - 1/2 ч.л. или лют червен пипер
  • хляб - арабски питки, за поднасяне
  • зеленчуци - лик, домати, чушки, за гарнитурата
  • магданоз - няколко стръка, накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете агнешката кайма ссъс сол на вкус, черния, червен пипер и чилито, добавете стритите ким, карамфил и накълцания съвсем ситно магданоз. Оформете 6 елипсовидни кюфтенца.

Вземете 2 шиша и редувайте на всеки кюфте, кръгче домат, лук, кюфте, пак зеленчуци и кюфте. Намазнете шишчетата и ги сложете да се изпекат на загрята скара или барбекю със също намазнени реотани.

Поднесете Кафтата по арабски върху арабска питка.

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: