Рогчета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Рогчета1 / 2
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12-15 бр.
"Топли и ароматни рогчета за закуска - така дори и понеделник не е толкова страшен!"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл хладка
  • брашно - 1 кг
  • мая - 20 г
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 4 броя
  • олио - 100 мл
  • мазнина - 350 г свинска мас
  • захар - 1 ч.л.
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 200 мл хладка вода заедно със захарта и оставете, докато шупне. Постепенно замесете брашното като прибавите всички продукти в пресятото брашно. Заделете един жълтък. Оставете тестото да втаса за около 30 минути на стайна температура.

Късайте парчета от тестото и оформете продълговати дебели пръчки, по средата на които поставите пълнежа. Може да ги оформите и като джобчета, като прегънете на 2 с плънка от сирене посредата или да направите кифли.

Нареждайте рогчетата в намазнена тава на разстояние и оставете да втасат за 45 минути. Накрая намажете с разбития жълтък и сложете да се пекат в загрята фурна на около 190-200 градуса.

Рейтинг

4.6
57
44
30
20
10
Дай твоята оценка: