Пържен пангасиус

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697303
26/11/2011
"Не се изискват специални умения за приготвянето на пържена риба, но е наложително после рибата да се консумира в приятна компания!"
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28 400
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пангасиус - 1 кг филе
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • соев сос - 4 с.л.
  • копър - накълцан
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете филетата пангасиус и ги поръсете с черен пипер. В подходящ съд ги накиснете за 30 минути в лимоновия сок, соевия сос, зехтина и объркайте с ръце заедно с малко накълцан копър. Ако искате може да добавите и накълцан чесън на вкус.

Загрейте мазнина за пържене и поръсете в нея 2 щипки сол. Оваляйте всяко филе в брашно обилно и го изпържете равномерно от двете страни. Изпържените риби се отцеждат върху решетка, застлана отдолу с кухненска хартия.

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
15.05.2016 21:33
Единствената риба, която по-добре да избягвате да ядете.
0
0