ezine.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Кюстендилски зелник с праз и чушки

Кюстендилски зелник с праз и чушки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5016k
Кюстендилски зелник с праз и чушки
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
"Донесли сме ви една от най-вкусните рецепти за зелник от Българската кухня, така че запретвайте ръкави"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете накълцания праз с нарязаните сухи чушки. Смесете сиренето, яйцата и млякото.

Вземайте по 2 кори, намажете ги с разтопено масло, разпределете от плънката с яйца и мляко и завийте на руло.

Редете рулата, като започнете от вън на вътре. В средата, в празното пространство се слага запържения праз, който се покрива старателно с 1 прегъната на 3-4 кора.

Отгоре се залива с масло. Сложете да се пече за около 40 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса.

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: