Овчарски пай

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
25/11/2011
"Опитайте от нашия пай и ще разберете защо това е едно от най-приготвяните ястия от Английската кухня!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 122
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган за пържете каймата заедно с нарязаните моркови и лук. След 10-тина минути поръсете с брашно и разбъркайте хубаво.

Долейте бульона, соса Уорчестър и разбъркайте с доматеното пюре. Щом кипне се похлупва и се вари на тих огън около 25-30 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Изсипете сместа в тава. За да приготвите картофеното пюре, сварете картофите добре, обелете ги и ги намачкайте на фино пюре, доливайки горещо прясно мляко.

Не трябва да е много рядко. Пюрето объркайте с кравето масло и го разстелете равномерно върху каймата в тавата.

Поръсете отгоре с настъргания Чедър и сложете Овчарския пай да се изпече за 15-20 минути на 200 градуса.

• Овчарският пай - Shepherd`s Pie се пече 15-20 минути до златист цвят.

Рейтинг

5 8
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Яна Борисова
Яна Борисова
05.09.2013 15:14
Анонимен, коментарът ти изобщо не е на място. Те дедите ни много неща не са използва ли.
Относно рецептата - звучи интересна и бих я пробвала, но с обикновена кайма.
1
1
анонимен
анонимен
05.09.2013 13:04
Дедите ни все със сос Уочетър са готвили....
2
0