ezine.bg»Рецепти»Предястия»Карамелизиран лук

Карамелизиран лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Карамелизиран лук1 / 4
25/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Видът не е всичко, но вкусът е! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • лук - 2 - 3 глави
  • олио - около 100 мл или повече
  • захар - 1 - 2 с.л. (по предпочитание)
  • сол - на вкус
  • балсамов оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки филийки, и го разделете на отделни полумесеци.

Загрейте мазнината в тиган и сипете лука да се запържи, докато хване загар.

Добавете захарта и разбъркайте.

Щом започне да се карамелизира добавете балсамовия оцет, малко топла вода (2-3 с.л.) и оставете и тя да се изпари.

По този начин се добавя вода още 2 пъти, като накрая се запържва до пълното изпаряване на течността.

Оставете лука под капак да се задуши, след като свалите от котлона. Накрая поръсете със сол на вкус.

Рейтинг

4.5
57
45
31
20
10
Дай твоята оценка: