Гювеч с бамя и картофи

25/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Дъхав гювеч, в който има много бамя и настроение!"
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 719
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и сипете консервата домати, като разбъркате. Оставете сосът да клокне и добавете всички подправки. Нека сосът да ври 5-10 минути и свалете от котлона.

Нарежете обеления лук, почистените моркови, чушки, бамята, обелените картофи и ги сложете в гювеч заедно с почистения зелен боб.

Може да сложите повече или по-малко от любимите си зеленчуци. Залейте ги с приготвения сос в гювеча, похлупете и сложете да се пече за 40-50 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Arkana
Arkana
03.08.2012 04:48
България бе прочута с кулинарния си туризъм, повече дори от Франция,особено там,където хората опитваха,а не се водеха от скъпо платени реклами. Посолствата ни се атакуваха за рецепти в продължение на десетилетия.Вече не! Колкото до Свободата ..., ако един експеримент е наистина добър, той получава собствено име, не ползува име от златния български фонд за патерица. Така се подменят ценности и (накратко) скоро оригиналите и на тези най-стойностни постижения на българския опит ще бъдат представяни за небългарски. Поради недостатъчна и ясна защита на груповата интелектуална собственост. Отново ще плащаме в Париж по 300 евро за порция "Живи съкровища" и ще получаваме по 3 евро за порция от нашите нови експерименти от сорта "Клан, клан, недоклан"...
0
0
борко
борко
20.03.2012 08:44
най-мразя някой да ми казва какво "ТРЯБВА" да си слагам в манджата! Аркана, уважение за старата школа, но вече не страдаме от тесногръдие, било то и кулинарно...
0
0
Аркана
Аркана
20.03.2012 02:33
Риган и чубрица са отлични подправки, но не за гювеч...На тяхно място Бг кухня препоръчва липсващите грах, магданоз, целина, пащърнак и патладжани /дори тиквичка и ситно зелено якориди най-отгоре/.
Смлян чер пипер се слага само при не добри продукти и наркомании. С него гювечът губи аромата си и вече е само забъркана или сбъркана манджа със зеленчуци.
0
0
Керанка
Керанка
10.12.2013 03:50
Какво е якориди ? За пръв път чувам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв