Сьомга на тиган

25/11/2011
фифи
отфифиНовак
"За тази рецепта ви трябват 2 неща - тиган и парче сьомга, които да оставите да си взаимодействат "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 024
  • Преглеждания за месеца1327
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сьомга - 300 - 400 г филе
  • бяло вино - 100 мл
  • лимони - 1 брой, сокът и настъргана кора
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 - 4 с.л. за запържване
  • копър - накълцан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето сьомга на порции, посолете и поръсете с черен пипер.

Оставете го да се маринова за 20 минути в смес от бялото вино, лимоновия сок и настърганата кора и червеният пипер.

Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие и сложете филетата сьомга да се запържат, докато променят цвета си от двете страни.

Поднесете сьомгата на тиган, леко поръсена с накълцан копър и с гарнитура от зеленчуци или картофи.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 8
3 6
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена Асенова
Много лесна за изпълнение рецепта при която сьомгата придоби невероятно фин вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв