Пиперена манджа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
27/11/2011
"Честно, отдавна не бяхме опитвали подобна вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 671
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушки - около 15 пиперки
  • патладжани - 2 броя, средни
  • домати - 7 - 8 броя или 1 и 1/2 консерва
  • чесън - няколко скилидки, по желание
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества
Манджи

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на тънки филии (около 2 мм), посолете ги и ги отцедете от горчивия сок за 20 минути. Измийте ги, подсушете ги и ги изпържете в сгорещена мазнина. Чушките също изпържете и почистете от дръжките и семките.

Настържете доматите и ги сложете заедно с 3 с.л. олио да се свари сосът. След като заври, добавете изпържените патладжани и чушки и нарязаните скилидки чесън. Овкусете пиперената манджа със сол, черен пипер, червен пипер и малко чубрица.

Оставете да ври, докато сосът леко се сгъсти. Накрая полейте ястието с едно разбито яйце и разбъркайте. Подправете с пресен скълцан магданоз.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
sevcho
sevcho
22.02.2015 13:27
qko
0
0