Айвар лютеница

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3227k
Айвар лютеница1 / 2
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Всяко бурканче с айвар лютеница е като частичка консервирано лято!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - към 20 чушки
  • патладжани - 3 големи
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 1 к.ч.
  • оцет - 3 супени лъжици
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките и патладжаните, които трябва да са приблизително равни количества. Обелете ги, като отстраните и дръжките/семките.

Загрейте мазнината в тиган и запържете едро нарязания лук до омекване, а накрая добавете и скилидките чесън.

Пасирайте всички продукти заедно и добавете солта и оцета, на вкус, според вашите предпочитания. Разсипете айвара в бурканчета, като гледате да не вкарвате въздух. Затворете ги и съхранявайте на хладно.

Рейтинг

4
56
44
34
21
10
Дай твоята оценка: