Айвар лютеница

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
26/11/2011
"Всяко бурканче с айвар лютеница е като частичка консервирано лято!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 026
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • червени чушки - към 20 чушки
  • патладжани - 3 големи
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 1 к.ч.
  • оцет - 3 супени лъжици
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Лютеници

Начин на приготвяне

Изпечете чушките и патладжаните, които трябва да са приблизително равни количества. Обелете ги, като отстраните и дръжките/семките.

Загрейте мазнината в тиган и запържете едро нарязания лук до омекване, а накрая добавете и скилидките чесън.

Пасирайте всички продукти заедно и добавете солта и оцета, на вкус, според вашите предпочитания. Разсипете айвара в бурканчета, като гледате да не вкарвате въздух. Затворете ги и съхранявайте на хладно.

Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.
8.00 лв.
Виж ››

Има само един начин гостите ви да оценят соса, който сте приготвили, подобаващо и той е да го поднесете в тези стъклени сосиери.

Рейтинг

5 6
4 4
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар