ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Бърза питка с кашкавал

Бърза питка с кашкавал

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5017k
Бърза питка с кашкавал
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15-20 бр.
"Една питка не се измерва само с това колко красиво е сплетена, но и за колко време се приготвя, а най-вече колко бързо се изяжда"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в тава и направете кладенче посредата. Прибавете в него натрошеното сирене, яйцето, олиото, солта и киселото мляко, в което предварително е разтворена содата.

Замесете меко тесто, прибавяйте постепенно останалото брашно. Накрая настържете 100 г кашкавал на едро ренде и внимателно го премесете в брашното, като поръсвате малко, месите, ръсите месите. Оставете тестото да си почине за 15-20 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса и намазнете тава. От тестото оформете топки с големината на кюфте и ги подреждайте на разстояние едно от друго в тавата, защото ще увеличат обема си.

Поръсете всяко топче с настърган кашкавал и сусам, ако искате. Сложете да се пече на 180-190 градуса до готовност.

Рейтинг

4.4
513
47
34
20
10
Дай твоята оценка: