ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена пъстърва в масло на Бай Данчо

Пържена пъстърва в масло на Бай Данчо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Пържена пъстърва в масло на Бай Данчо
23/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 бр.
"Пъстървата е страхотна риба, която е чудна не само на фурна, но и пържена в масло!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървите се изчистват, измиват и осоляват на вкус. Овалват се в брашното и се изпържват в 500 г предварително избистрено и прецедено масло. Рибите се свалят от огъня, щом получат златист цвят.

Обелените и измити картофи се нарязват на едро и се варят в леко подсолена вода, като се внимава да не се преварят. Водата се изцежда и картофите се задушават в разтопеното масло. Поръсват се с нарязан копър. Рибата се гарнира с готовите картофи и резен лимон.

Това е любимата риба на Тодор Живков;

Из книгата: Аз, готвачът на Живков

Рейтинг

4.2
510
47
36
20
10
Дай твоята оценка: