Пържена пъстърва в масло на Бай Данчо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Пържена пъстърва в масло на Бай Данчо
23/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви55 мин.
Общо80 мин.
Порции10 бр.
"Пъстървата е страхотна риба, която е чудна не само на фурна, но и пържена в масло!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървите се изчистват, измиват и осоляват на вкус. Овалват се в брашното и се изпържват в 500 г предварително избистрено и прецедено масло. Рибите се свалят от огъня, щом получат златист цвят.

Обелените и измити картофи се нарязват на едро и се варят в леко подсолена вода, като се внимава да не се преварят. Водата се изцежда и картофите се задушават в разтопеното масло. Поръсват се с нарязан копър. Рибата се гарнира с готовите картофи и резен лимон.

Това е любимата риба на Тодор Живков;

Из книгата: Аз, готвачът на Живков

Рейтинг

5 10
4 7
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка: