Пържена пъстърва в масло на Бай Данчо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
23/11/2011
"Пъстървата е страхотна риба, която е чудна не само на фурна, но и пържена в масло!"
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 070
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържена Риба

Начин на приготвяне

Пъстървите се изчистват, измиват и осоляват на вкус. Овалват се в брашното и се изпържват в 500 г предварително избистрено и прецедено масло. Рибите се свалят от огъня, щом получат златист цвят.

Обелените и измити картофи се нарязват на едро и се варят в леко подсолена вода, като се внимава да не се преварят. Водата се изцежда и картофите се задушават в разтопеното масло. Поръсват се с нарязан копър. Рибата се гарнира с готовите картофи и резен лимон.

Това е любимата риба на Тодор Живков;

Из книгата: Аз, готвачът на Живков

Дълбок тиган с каменно покритие 26 см-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 26 см
26.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Бъдете модерни - хапвайте здравословна храна, но без да давате куп пари за нея, а само малко - за тиган с незалепващо каменно покритие. Голям, удобен за работа, позволяващ готвене на всички любими храни, които семейството ви обожава.

Рейтинг

5 10
4 7
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Милена
Милена
19.08.2012 21:24
Прекрасно ястие, всички вкъщи останаха възхитени.
1
0