Пиле с картофи в гювеч

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
23/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6-8
"Изпитана рецепта, която ще Ви плени с крехкото месо и топящите се картофи!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пилешкото разделете на порции и нарежете всички зеленчуци. Най-отдолу в подмазнен гювеч се слагар картофите.

Отгоре пилешкото и всички останали зеленчуци. Докато редите поръсвайте със сол, черен пипер и червен пипер. Размийте доматеното пюре с 1 ч.ч. гореща вода и залейте в гювеча заедно с една непълна чаша вино.

Покрийте гювече и сложете да се пече в незаграна фурна за 1 час и 30 минути на 200 градуса. По желание след това може да сгъстите соса от гювеча с лъжица брашно.

Рейтинг

5 12
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: