Пиле с грах на фурна

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
19
8090
23/11/2011
"Крехко пилешко месо, зеленчуци и сметана - три основателни причини да си приготвите това ястие!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 430
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото да се свари със сол, малко черен пипер и дафиновия лист. Нарежете на ситно лука, морковите и целината, а скилидките чесън обелете и ги оставете цели.

Запържете зеленчуците последователно в сгорещена мазнина, като последно прибавите и шепа зелен фасул. Щом омекнат добавете доматеното пюре.

Разбъркайте и долейте черпак от пилешкия бульон, посолете и добавете малко черен пипер.

Прехвърлете зеленчуците в тава и разбъркайте с граха. Прибавете пилешкото и го наместете между зеленчуците.

В съд на котлона запържете брашното и добавете сметаната + лъжица червен пипер и накълцаните магданоз и копър.

Щом сосът леко се сгъсти го махнете и залейте в тавата над пилето. Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за 30 минути.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
алекс
алекс
29.09.2013 10:25
страхотна рецепта, става много вкусно
0
0
Никол
Никол
10.02.2012 16:52
Супер е
0
0
Тони
Тони
11.01.2012 06:11
Току-що приготвих тази рецепта, много е вкусна!
0
0