Шкембе в масло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
28/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Че кой би искал да живее другаде, щом само тук приготвят такова вкусно шкембе в масло?"

Необходими Продукти

  • шкембе - 1 кг телешко
  • чесън - 1 глава
  • масло - 125 г (1 пакетче)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете шкембето да се свари до пълно омекване, като обирате пяната от повърхността на водата. Отцедете го, посолете на вкус и го нарежете на увички.

Загрейте маслото в тиган, запържете за 30 секунди накълцания чесън и добавете шкембето. Разбъркайте и го запържете, докато месцата леко хванат загар.

Накрая добавете черния пипер, объркайте с червения пипер за 2 минути и махнете от котлона.

Поднесете с чаша червено вино. Ако искате, може да разпределите шкембето в гювечета и да го запечете за 5 минути във фурната.

Рейтинг

4.5
58
46
31
20
10
Дай твоята оценка: