Тиква на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
22/11/2011
"Има много начини да приготвите тиква, но печената на фурна тикна е нашият фаворит"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198 635
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената тиква се нарязва на парчета и се бланшира за няколко минути във вряща вода. Отцежда се и се нарежда в тава с кората нагоре.

В тавата се долива чаша вода с 1 с.л. разтворена в нея захар. Пече се в умерена фурна до омекване.

След това тиквата се обръща с кората надолу, поръсва се с орехите и захарта и се доопича до лека карамелизация на захарта.

Рейтинг

5 21
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
А.К
А.К
22.11.2014 16:32
Колко минути и на колко градуса се пече??? Ориентировъчно, моля!
16
1
Сиси
Сиси
02.11.2014 18:43
Цялото дъно на съдът е покрит със захар . Тиквата се пече с кората на горе мммм...без вода ! Вкусна е !
6
2
Боряна
Боряна
07.05.2014 23:21
Ако се сложи и локум става перфектна.
3
0