Конфитюр от Ябълки

ИларияИлария
Новак
22/11/2011
"Спомнете си за най-хубавите моменти от лятото с този слънчев конфитюр от ябълки!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-7 бурканчета
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 962
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 кг
  • захар - 1, 5 кг
  • вода - 4 ч.ч.
  • индрише - стръкчета, по желание
  • канела - 2 пръчки
  • лимонена киселина - 2 ч.л. равни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в съд на котлона водата и захарта да се сварят до полугъст сироп. Ако предпочитате да ви е по-сладко, добавете 2 кг захар.

Почистете ябълките от семките и над дръпнатия от котлона захарен сироп ги настържете на едро ренде. Прибавете пръчките канела и върнете отново съда на котлона.

Варете конфитюра от ябълки докато се сгъсти, като прибавите към края и индришето по желание. 2-3 минути преди да свалите от огъня, разбъркайте с лимонената киселина.

Разсипете горещия конфитюр в сухи, затоплени бурканчета, като отстраните канелата. Затворете ги и ги обърнете с капачките надолу. Съхранявайте на хладно.

Рейтинг

5 9
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зина
Зина
01.09.2014 18:48
Наистина лесен конфитюр,но не става ясно количеството на ябълките-3кг изчистени от семки и обелки или преди изчистването...
1
0
Марин
Марин
06.10.2014 11:03
Най-вероятно става реч за теглото на подготвените ябълки. Иначе е много относително. Количеството, което ще остане след изчистването може да варира в огромни граници, в зависимост от това какво ще остане от ябълките. А по отношение на рецептата, миналата година реших да пробвам новия си пасатор, като вместо с ренде, ябълките ги смлях с него. Струва ми се, че ползвах именно тази рецепта. Получи се страхотно! Не очаквах такава добра комбинация от ябълки и канела. Аз нямах такава на пръчици и ползвах на прах. Добавих и няколко круши и се получи много добре!
4
0