Сом на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Сом на фурна
22/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне75 мин.
Готвене40 мин.
Общо115 мин.
Порции5-6
"Истинска класика в кухнята!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сома и го нарежете на порции. Овкусете го хубаво със сол, черен пипер и го накиснете в прясно изцеден лимонов сок.

Прехвърлете сома в йенска тава с капак и я залейте с бяло вино. Сложете рибата покрита в хладилника за престои за 1-2 часа.

След това прехвърлете рибата в тава и обилно се намазва с олио и се поръсва с парченца нарязан чесън. Пече се в предварително загряна на 180 градуса до готовност.

Поднесете с лимон, накълцан пресен магданоз и гарнитура от картофено пюре. По желание добавете при печенето подправки по ваш вкус.

Рейтинг

5 7
4 9
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка: