Супа от заек

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Супа от заек
22/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
"Ароматна супа със заешко месце, която е най-вкусна с лимони и домашно приготвени крутони!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - главата, сърцето и ребрата на 1 заек
  • лук - 1 малка глава
  • целина - 1 резен
  • моркови - 1 - 2 броя
  • магданоз - 3 - 4 магданозени корена
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • домати - 3 - 4 червени
  • грис - 3 с.л. равни
  • масло - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата, сърцето и ребрата на заека залейте със студена вода и сложете да се сварят. Когато кипнат, прибавете сол на вкус, нарязаните лук, целина, магданозени корени, моркови и зърната черен пипер.

След като ври 15—20 минути, прибавете 3-4 нарязани на филийки червени домата. Щом заешкото се свари, го извадете, обезкостете, накълцайте месото и го върнете в прецедения бульон.

Отделно запържете 3 равни лъжици грис с 3 лъжици масло и застройте супата с тази запръжка. Доварете супата за още няколко минути и подправете с накълцан магданоз. Поднесете с резени лимон и крутони.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: