Пилешки бутчета с фъстъчен сос

14/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции8
  • Преглеждания общо293
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • къри - 1 ч.л.
  • ким - 1 ч.л., смлян
  • индийско орехче - 1/2 ч.л., настъргано
  • червен пипер - 1/2 ч.л., лют
  • бульон - 500 мл пилешки
  • фъстъци - 2 1/2 ч.ч., смлени
  • фъстъчено олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържим бутчета в сгорещеното олио до златисто и ги вадим.

В същата мазнина запържваме наситнения лук и пресования чесън, докато омекнат.

Прибавяме кърито, кима, червения пипер и индийското орехче и пържим за минута.

Доливаме бульона и фъстъците, изчакваме да кипне и варим за 3 минути.

Връщаме месото и готвим, докато омекне на слаб огън.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар