Кайма в гювече

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
21/11/2011
"Днес сме ви приготвили това невероятно ароматно гювече с кайма, яйца и други вкусотии. Някой мераклия има ли?"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо83 624
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювечета

Начин на приготвяне

Омесете добре каймата с всички подправки, прясното мляко и настъргания лук. Разпределете я в 4 намаслени гювечета, като по желание между каймата във всяко гювече може да сложите тънко нарязани кисели краставички или др. зеленчуци от туршия или пресни.

Притиснете добре каймата в гювечетата с пръсти, похлупете и сложете съдинките в предварително загряна умерена фурна за 30 минути.

Махнете капачетата и доопечете до пълна готовност, след което чукнете по 1 яйце в гювече и върнете в печката, докато стегне. поднесете каймата в гювече с накълцан пресен магданоз.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 10
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вили Иванова
Вили Иванова
02.06.2016 19:37
Много благодаря за прекрасната рецепта! Стана страхотно!
3
2
зарето
зарето
10.01.2013 11:35
Ммммм много беше вкусно , пробвахго !
5
0