Туршия от парени камби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Туршия от парени камби
21/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции3 буркана
"Към богатия списък с вкусни туршии прибавяме и тези фантастични парени камби!"

Необходими Продукти

  • камби - 8 кг червени
  • вода - 2 л
  • оцет - 2 л
  • сол - 250 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • целина - листа
  • чесън - 3 глави
  • аспирин - по 6 на 3 - литров буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количествата са достатъчни за 4 трилитрови буркана. Сложете водата с оцета, солта, захарта и олиото да заврат. Измийте камбите и ги надупчете с игла. Пуснете ги във врялата саламура, докато променят цвета си.

Оставете ги да се охладят заедно. След това наредете камбите в 3-литровите буркани плътно, добавете между тях листа целина и почистени скилидки чесън. Залейте ги със студената марината и оставете да престоят така 2-3 дена.

Прелейте маринатата отново в дълбок съд, сложете я да заври, оставете пак да изстине и залейте бурканите втори път. В буркан се слагат по 6 аспирина и се затварят с капачки, без да се стерилизират.

Рейтинг

5 3
4 9
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: