Гъби Кладница

EfrosiaEfrosia
Джедай
9615k1016k
Гъби Кладница
21/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Гъбите кладница нямат равни на себе си, ако са приготвени правилно. Ето ви една такава безотказна рецепта"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г Кладница
  • зехтин - 50 мл или олио
  • чесън - 2 скилидки, скълцани
  • соев сос - 1 с.л
  • лук - 2 стръка зелен или 1 кромид, ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете гъбите Кладниции, като при нужда отрежете отрежете най-долната твърда част на пънчето. Нарежете ги на парчета и загрейте зехтина в дълбок тиган.

Сложете гъбите да се задушават, а след 2 минути добавете накълцаните лук, чесън и долейте соевия сос. Оставете да се задушават за 15-тина минути под капак, като от време на време бъркате.

Добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете от котлона. Поръсете с накълцан магданоз и поднесете ястието.

Рейтинг

5 21
4 6
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка: