Класическо тесто за мекици

20/05/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886720
"Най-хубавите мекици стават с ръчно омесено тесто. Ето нашата рецепта. След това не се оплаквайте, че са много вкусни "
  • Приготвяне30 мин.
  • Общо30 мин.
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо290 765
  • Преглеждания за месеца6199
  • Преглеждания за седмицата1463
  • Коментари17 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в тава и направете дупка в средата.

Разбъркайте в киселото мляко солта, захарта и содата за хляб, докато стане на шупли. Изсипете го в кладенчето на брашното и с лъжицата започнете да бъркате. След това започнете да месите на ръка.

Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставете го да втаса 30 минути или повече.

Тестото става за мекици и за питки.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 16
4 10
3 11
2 8
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Μηρα Πεπα
Μηρα Πεπα
24.10.2018 20:33
страхотно тестонмеко наистена в началото не ти пълне окото така да го кажа гледаш го и викаш тук няма да стане нищо но когато го упържих беше нещо страхотно на вкус
0
0
Милена
Милена
28.12.2014 13:15
Станаха чудесни мекици! Тестото е подходящо ако сутринта решиш да направиш мекици за закуска и нямаш много време да чакаш да втасва... Аз го изчаках само половин час. Важното е мекиците да се пържат в няколко пръста олио.
7
4
Максун
Максун
26.08.2014 11:43
Ехо това не е вашето тесто!!!! Това е направено да оробваш нещо друго!!!
6
8

Виж всички коментари или напиши такъв