ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Свинска пача с туршия

Свинска пача с туршия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Свинска пача с туршия1 / 2
20/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-5
"Казвали сме го и ще го повторим - пачата е изключителен деликатес, който не пропускаме да приготвим и опитаме"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 4 броя
  • свински уши - 4 броя
  • свинска глава - 1 част
  • черен пипер - няколко зърна
  • чесън - 1 глава
  • моркови - от туршия, може и чушки
  • кисели краставички - от буркан
  • сол
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинските крачета, уши и глава в тенджера под налягане с малко сол. Варете около 2 часа, докато месото се отдели от кокалите. Кокалите се отстраняват, а месото се реже на парченца.

Бульонът се прецежда и се слага да заври в друга тенджера заедно с месото. Щом кипне, се маха от котлона и се разбърква със счукания чесън, черен пипер, малко червен пипер и сол, ако е нужно.

Оставете пачата да се охлади. Във форми разпределете резени от моркови и кисели краставички, долейте бавно от пачата и оставете на студено да се желира.

Рейтинг

4
54
41
34
20
10
Дай твоята оценка: