Арабски дюнер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
19/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Кой може да устои на аромата на запържено месо и подправки, който се носи от кухнята?"

Необходими Продукти

  • арабски питки - 4 броя
  • мазнина
  • месо - 250 - 300 г агнешко
  • лук - 1 глава
  • чесън - няколко скилидки
  • оцет - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • домати
  • зеле
  • пържени картофи
  • майонеза - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л., за соса
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л., за соса
  • горчица - 1 ч.л. деликатесна, за соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на тънки пържоли и ги начукайте под найлоново пликче, за да стане максимално тънко и фино месото. Тънките пържоли нарежете на малки лентички и ги мариновайте за 1 нощ в нарязаните лук, чесън и оцет.

На следващия ден сложете отцеденото месо да се изпържи заедно с лука и чесъна. Готовото месо се вади и в същия съд се натриват с останалата мазнина питките (от едната страна), докато се загреят.

За соса разбъркайте заедно киселото мялко, майонезата, лимоновия сок, щипка захар и горчицата. В всяка питка по средата разпределете от месото с карамелизираните лук и чесън, сложете резени домат, малко накълцано зеле, пържени картофки и полейте със соса.

Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка.

Рейтинг

4.3
510
43
33
21
10
Дай твоята оценка: