Бабини сиренки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Бабини сиренки
18/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
"Нищо не може да се сравни с вкуса на бабините сиренки.... освен още една порция бабини сиренки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 брой
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • мая - с големината на орех
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - колкото поеме
  • сирене - 300 г натрошено, за плънката
  • захар - 2 с.л., за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете рядко тесто от брашното, маята разтворена в хладка вода, прясното мляко, яйцето, мазнината, 1 ч.л. захар, шипка сол.

Оставете покрито да втаса на топло. От тестото се разточва голяма кора с дебелина няколко милиметра.

От кората с помощта на купичка изрежете кръгове. Всеки кръг намажете с олио, сложете в средата натрошено сирене и прегънете на 2, като добре притиснете краищата.

Подредете бабините сиренки в намаслена тава и отново оставете да втасат.

Намажете сиренките с разбит жълтък или сметана и ги сложете да се пекат в предварително загряна умерена фурна до златисто.

Рейтинг

5 9
4 8
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка: