ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Пълнени камби със зеле и моркови

Пълнени камби със зеле и моркови

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
Пълнени камби със зеле и моркови1 / 2
19/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
"Хрупкави пълнени камби, които ще правят дълго време компания на ракията ви!"

Необходими Продукти

  • камби - 6 кг
  • зеле - 2 кг накълцано
  • моркови - 1, 5 кг настъргани
  • целина - 2 глави (с листата), накълцани
  • сол - 200 г
  • захар - 250 г
  • оцет - 1 л
  • олио - 200 мл
  • черен пипер - 5 г зърна
  • бахар - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете оцета, олиото, солта, захарта, черният пипер и бахарът да кипнат.

Към тях прибавете почистените от дръжките и семето камби и ги оставете да се попарят. Извадете ги и сложете в маринатата морковите, зелето и целината.

Оставете да престоят така едно денонощие. След това напълнете камбите с отцедените зеленчуци и подреждайте камбите в големи буркани.

Долейте ги с маринатата, затворете ги и ги съхранявайте на хладно.

Рейтинг

4
519
47
38
25
10
Дай твоята оценка: