Пълнени камби със зеле и моркови

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
19/11/2011
"Хрупкави пълнени камби, които ще правят дълго време компания на ракията ви!"
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135 220
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата107
  • Коментари8 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • камби - 6 кг
  • зеле - 2 кг накълцано
  • моркови - 1, 5 кг настъргани
  • целина - 2 глави (с листата), накълцани
  • сол - 200 г
  • захар - 250 г
  • оцет - 1 л
  • олио - 200 мл
  • черен пипер - 5 г зърна
  • бахар - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете оцета, олиото, солта, захарта, черният пипер и бахарът да кипнат.

Към тях прибавете почистените от дръжките и семето камби и ги оставете да се попарят. Извадете ги и сложете в маринатата морковите, зелето и целината.

Оставете да престоят така едно денонощие. След това напълнете камбите с отцедените зеленчуци и подреждайте камбите в големи буркани.

Долейте ги с маринатата, затворете ги и ги съхранявайте на хладно.

Рейтинг

5 19
4 7
3 8
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Тони
Тони
22.10.2014 14:20
Няма консервант,което е чудесно,но и без варене на бурканите ли?Няма ли да се развалят?
25
4
Лучи
Лучи
11.11.2013 01:14
не се слага вода, защото зеленчуците си пускат достатъчно сок
7
6
руми
руми
05.10.2013 14:01
в маринатата не се ли слага вода
7
3