Пиле с гъби и сметана

ЕфросияЕфросияНовак
19/11/2011
"Животът е твърде кратък, за да се притесняваме за всички калории, които поемаме, твърди Ефросия в следващата уникално вкусна рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 820
  • Преглеждания за месеца1429
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Леко начукайте пилешките гърди, натрийте ги със сол и черен пипер и ги полейте с прясно изцеден лимонов сок.

Оставете така за 10-тина минути в покрит съд, след което загрейте мазнина в тефлонов тиган и запържете месото.

След него в същия съд добавете маслото и сложете гъбите да се задушат до омекване.

В друг съд се загрява малко мазнина и се запържва брашното, долива се виното, разбърква се и се добавят предварително разбитите заедно сметани.

Бърка се енергично и се подправя с подправките. В соса се прибавят задушените гъби и пилешките гърди.

Рейтинг

5 16
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Биляна Владова
звучи просто страхотно
0
0
Jenia Petrova
Jenia Petrova
19.03.2013 19:10

Много вкусничко!!!!!
2
1