Кашкавалени хапки

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
18/11/2011
"Непретенциозно, но много вкусно мезе за биричка!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 252
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кашкавал - 300 г
  • яйца - 2 броя
  • брашно - за паниране
  • галета - около 5 с.л. за паниране
  • чесън - на прах
  • черен пипер - млян, на вкус
  • мазнина - за паниране
* мерки и количества
Паниран Кашкавал

Начин на приготвяне

Сложете кашкавала за 20 минути в камерата, непосредствено преди да започнете приготвянето.

Нарежете кашкавала на дебелички хапки. Разбийте заедно яйцата, солта, черния пипер и чесъна на прах.

Загрейте мазнина в тиган. Овалвайте всяка кашкавалена хапка първо в яйце, брашно, отново яйце и накрая галета.

Панира се до равномерно златисто и се отцежда върху решетка с кухненска хартия отдолу.

Ръчно изработена керамична чиния 22 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 22 см
4.69 лв.
Виж ››

Хубавите ястия, които приготвяте, заслужават да бъдат поднесени в красиви чинии - като тази ръчно изработена керамична чиния.

Рейтинг

5 7
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 21:04
аз първо го режа на големи парчета и после го слагам в камерата
0
0
Ваня Георгиева
Много апетитно изглеждат.:)
0
0