Крем с брашно и прясно мляко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
18/11/2011
"Един елементарен за приготвяне, но изключително вкусен крем с брашно и прясно мляко!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122 407
  • Преглеждания за месеца415
  • Преглеждания за седмицата87
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко и добавете захарта. Отделно разбийте яйцата с брашното и постепенно добавете от горещото мляко при непрекъснато бъркане, за да се темперират яйцата.

Щом това стане изсипете яйчната смес към прясното мляко и бъркайте енергично. Добавете ванилията, портокаловите корички и свалете от котлона щом се сгъсти. Пуснете бучка масло и разбъркайте крема.

По желание може да разбиете белтъците отделно и да ги прибавите накрая. Разпределете крема в изплакнати със студена вода купички и го оставете в хладилник. Поднесете с щипка канела отгоре.

Сервиз от 12 метални купички за вкусен крем карамел
Приготвяй си тази рецепта в:
Сервиз от 12 метални купички за вкусен крем карамел
15.99 лв.
14.99 лв.
Виж ››

Приготви си перфектния крем карамел с този разкошен сервиз от 12 метални купички за крем крамел. Очаровай близките и гостите си!

Рейтинг

5 10
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ruska Kirisheva
Ruska Kirisheva
17.02.2018 12:22
Много сполучливо кремче, благодаря за рецептата
1
0
николаи
николаи
01.02.2015 14:59
Ти миришеш на лаино бе курво ще се чукаме резбийко
0
10
митко
митко
28.01.2015 18:23
Махаисе бе
2
5