Крем с брашно и прясно мляко

18/11/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2887050
"Един елементарен за приготвяне, но изключително вкусен крем с брашно и прясно мляко!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 597
  • Преглеждания за месеца2689
  • Преглеждания за седмицата175
  • Коментари9 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко и добавете захарта. Отделно разбийте яйцата с брашното и постепенно добавете от горещото мляко при непрекъснато бъркане, за да се темперират яйцата.

Щом това стане изсипете яйчната смес към прясното мляко и бъркайте енергично. Добавете ванилията, портокаловите корички и свалете от котлона щом се сгъсти. Пуснете бучка масло и разбъркайте крема.

По желание може да разбиете белтъците отделно и да ги прибавите накрая. Разпределете крема в изплакнати със студена вода купички и го оставете в хладилник. Поднесете с щипка канела отгоре.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 9
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Ruska Kirisheva
Ruska Kirisheva
17.02.2018 12:22
Много сполучливо кремче, благодаря за рецептата
0
0
николаи
николаи
01.02.2015 14:59
Ти миришеш на лаино бе курво ще се чукаме резбийко
0
8
митко
митко
28.01.2015 18:23
Махаисе бе
2
3

Виж всички коментари или напиши такъв