ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Задушени гъби с масло и кашкавал

Задушени гъби с масло и кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Задушени гъби с масло и кашкавал
18/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Не сте опитвали такива гъби досега? Да знаете, че много сте изпуснали"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г пресни (или 250 г стерилизира­ни)
  • масло - 125 г краве
  • кашкавал - 150 г
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги нарежете при нужда. Загрейте маслото в дълбок тиган, посолете гъбите и ги сложете да се задушават.

По желание добавете няколко скилидки чесън. По време на задушаването на няколко пъти добавете 1 ч.ч. топла вода.

Готовите гъби се махат от котлона и се разбъркват с накълцан копър и черен пипер. Още топли се разпределят в чинии и се поръсват обилно с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 3
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: