Пържен сафрид

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
4k
50
11k
Пържен сафрид
Снимка: Анонимен
1 / 17
17/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне75 мин.
Готвене20 мин.
Общо95 мин.
Порции2
"Вкусно мезе с дъх на море и още нещо"

Необходими Продукти

  • риба - 700 г сафрид, изчистен
  • лимони - 4 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус, около 1 с.л.
  • девисил - 1 с.л. сух
  • брашно - 100 г
  • грис - 100 г царевичен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете сафрида, подсушете ги и го сложете в тава.

Полейте го с лимоновия сок, черния пипер, девесила или друга зелена подправка, която ви харесва и ви се струва подходяща.

Посолете и объркайте добре. Покрийте тавата и оставете за час в хладилника.

Смесете брашното и царевичния грис. Загрейте мазнина в тиган, оваляйте сафрида и го изпържете до златисто.

Рейтинг

5 7
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: