Пържен сафрид

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
17/11/2011
"Вкусно мезе с дъх на море и още нещо "
Приготвяне75 мин.
Готвене20 мин.
Общо95 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100 066
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата107
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • риба - 700 г сафрид, изчистен
  • лимони - 4 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус, около 1 с.л.
  • девисил - 1 с.л. сух
  • брашно - 100 г
  • грис - 100 г царевичен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете сафрида, подсушете ги и го сложете в тава.

Полейте го с лимоновия сок, черния пипер, девисила или друга зелена подправка, която ви харесва и ви се струва подходяща.

Посолете и объркайте добре. Пoкрийте тавата и оставете за час в хладилника.

Смесете брашното и царевичния грис. Загрейте мазнина в тиган, оваляйте сафрида и го изпържете до златисто.

Чугунена грил тава с дръжки 30 см-24%
Качество без компромис:
Чугунена грил тава с дръжки 30 см
99.00 лв.
75.00 лв.
Виж ››

Чугунена тава с дръжки, която ще съдейства за приготвянето на вкусни гриловани зеленчуци, сочно месо или дори сандвичи.

Рейтинг

5 7
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анна
Анна
16.09.2020 17:44
Вкуснооооо! ;)
0
0