Ориз с домати на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
17/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Не сте опитвали истински вкусно постно ястие, подходящо за вегани и вегетарианци, ако не се хапвали ориз с домати на фурна!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • домати - 500 г
  • моркови - 1 голям
  • червени чушки - 1 брой
  • праз - 1 стрък, по - голям
  • чесън - 3 скилидки
  • вино - 60 - 80 мл бяло или червено
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - накълцан за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го отцедете. Нарежете на ситно праза, морковите, чесъна и чушката, а доматите - на неголеми парчета.

Загрейте олио в тенджера и сложете зеленчуците без доматите да се задушат. Щом омекнат, добавете ориза и бъркайте докато всяко зрънце се обвие в мазнина.

Долейте бялото вино, а след 1 минута бъркане сипете доматите. Овкусете с всички подправки и изсипете сместа в намазнена тава.

Долейте 3-4 ч.ч. гореща вода и сложете ястието да се изпече в умерено загряна фурна.

Рейтинг

5 17
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: