Ориз с домати на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
17/11/2011
"Не сте опитвали истински вкусно постно ястие, подходящо за вегани и вегетарианци, ако не се хапвали ориз с домати на фурна!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 414
  • Преглеждания за месеца495
  • Преглеждания за седмицата158
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • домати - 500 г
  • моркови - 1 голям
  • червени чушки - 1 брой
  • праз - 1 стрък, по - голям
  • чесън - 3 скилидки
  • вино - 60 - 80 мл бяло или червено
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - накълцан за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го отцедете. Нарежете на ситно праза, морковите, чесъна и чушката, а доматите - на неголеми парчета.

Загрейте олио в тенджера и сложете зеленчуците без доматите да се задушат. Щом омекнат, добавете ориза и бъркайте докато всяко зрънце се обвие в мазнина.

Долейте бялото вино, а след 1 минута бъркане сипете доматите. Овкусете с всички подправки и изсипете сместа в намазнена тава.

Долейте 3-4 ч.ч. гореща вода и сложете ястието да се изпече в умерено загряна фурна.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 17
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Веселин
Веселин
29.01.2014 03:20
Защо трябва да се запържва?...
4
2
Калина
Калина
11.10.2014 22:19
Днес го сготвих без запържване, само варя и след това запичане и пак стана вкусно.
1
0
Драган
Драган
05.04.2014 21:03
Е как защо? Защото е по-вкусно, затова!
5
1
кики
кики
29.10.2013 22:37
вкусотия
5
0
мони ралчева
мони ралчева
29.10.2013 15:53
една от любимите ми манджички само че аз бялото вино си го ползвам за мезе
7
0