ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Маринован патладжан

Маринован патладжан

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
Маринован патладжан
17/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
"Една рецепта за ценители, които обожават вкуса на патладжаните!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 кг
  • олио - 500 мл
  • оцет - 500 мл
  • захар - 250 г
  • сол - 3 с.л.
  • магданоз - около 1 - 2 връзки, нарязан
  • чесън - 2 глави
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете големи патладжани, измийте ги и ги нарежете на кръгчета без да ги белите.

Посолете ги и ги оставете под лек наклон за 1 час да се отцедят от горчивината.

След това се изплакват и подсушават.

Пригответе вряща саламура от олиото, оцета, захарта и солта и бланширайте патладжаните в нея.

В предварително приготвени буркани се редят ред патладжани, скилидки чесън, накълцан магданоз, зърна черен пипер и т.н.

Напълнете бурканите с маринатата, затворете и стерилизирайте за около 5 минути.

Рейтинг

3.6
54
45
32
24
10
Дай твоята оценка: