Кишкек

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
554
959
473
22/06/2016
"Това не е обикновен десерт. В някои краища на България той е познат под името кешкек и за него се носят легенди!"
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 997
  • Преглеждания за месеца454
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • жито - 500 г грухано
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме измитото и почистено жито на тих огън в 1.5 подсолена вряща вода, докато водата почти изври.

Отстраняваме тенджерата от котлона, покриваме я с одеяло и оставяме да почине за 10 часа.

Заливаме го с препържено масло и подслаждаме на вкус с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от медията