Пиле с ориз и зеленчуци

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
19/06/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 754
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на порции и го сваряваме, изхвърляме първата вода и доливаме нова гореща вода, посоляваме, варим до готовност, вадим пилето и прецеждаме бульона.

В загрятото олио запържваме наситнените лук, целина, моркови и чушка.

Прибавяме измития ориз и запържваме, докато стане стъклен, доливаме 5 ч.ч. бульон, разбъркваме и готвим около 5-10 минути, докато оризът поеме част от течността, овкусяваме със сол и пипер, поръсваме с магданоз.

Прехвърляме ориза в тава и отгоре подреждаме пилето.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Вадим и покриваме с хартия и кърпа, за да се задуши за още 20 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар