Сладка палачинкова торта

16/11/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886734
"Има някакво очарование в палачинковите торти, което ни пленява и не ни позволява да спрем да ядем "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо30 978
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • палачинки - 11 - 12 готови (по - големи)
  • плодове - меки по избор (ягоди, банани, киви...) нарязани на филийки
  • прясно мляко - 500 мл
  • сметана - 250 мл сладка готварска
  • яйца - 3 жълтъка
  • захар - 100 г пудра
  • желатин - 1 пакетче
  • нишесте - 2 с.л. обикновено царевично
  • есенция - 1 с.л. ромова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в малко студена вода. Сложете жълтъците в съд на котлона, на слаб огън, добавете захарта и разбийте с миксер до побеляване.

Добавете нишестето, предварително разтворено в малко вода, разбъркайте и добавете на тънка струйка прясно мляко. Бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти.

Свалете от котлона, прибавете желатина и ромовата есенция и разбъркайте енергично, докато се разтвори. Оставете кремът да се охлади и го разбъркайте внимателно с разбитата сметана.

Вземете подходящ поднос и сложете първата палачинка. Намажете с малко крем, сложете втора палачинка, отново крем, тънки резени плодове и продължете така да редите до изчерпване на количествата.

Отгоре намажете обилно с крем и поръсете със смлените ядки. По желание може да направите украса от гроздови зърна. Сложете сладката палачинкова торта в 3 часа в хладилника преди да поднесете.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 4
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар