ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сладка палачинкова торта

Сладка палачинкова торта

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k610k
Сладка палачинкова торта
16/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-12 парчета
"Има някакво очарование в палачинковите торти, което ни пленява и не ни позволява да спрем да ядем"

Необходими Продукти

  • палачинки - 11 - 12 готови (по - големи)
  • плодове - меки по избор (ягоди, банани, киви...) нарязани на филийки
  • прясно мляко - 500 мл
  • сметана - 250 мл сладка готварска
  • яйца - 3 жълтъка
  • захар - 100 г пудра
  • желатин - 1 пакетче
  • нишесте - 2 с.л. обикновено царевично
  • есенция - 1 с.л. ромова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в малко студена вода. Сложете жълтъците в съд на котлона, на слаб огън, добавете захарта и разбийте с миксер до побеляване.

Добавете нишестето, предварително разтворено в малко вода, разбъркайте и добавете на тънка струйка прясно мляко. Бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти.

Свалете от котлона, прибавете желатина и ромовата есенция и разбъркайте енергично, докато се разтвори. Оставете кремът да се охлади и го разбъркайте внимателно с разбитата сметана.

Вземете подходящ поднос и сложете първата палачинка. Намажете с малко крем, сложете втора палачинка, отново крем, тънки резени плодове и продължете така да редите до изчерпване на количествата.

Отгоре намажете обилно с крем и поръсете със смлените ядки. По желание може да направите украса от гроздови зърна. Сложете сладката палачинкова торта в 3 часа в хладилника преди да поднесете.

Рейтинг

4
56
44
32
22
10
Дай твоята оценка: